Jagdigochdu

Fertilitetsutredning
Imorgon börjar vi vår fertilitetsutredning. Vi har valt att göra den genom Cevita care GynStockholm på st Görans sjukhus. Vet inte varför egentligen, här i Stockholm finns det ju mängder med kliniker som arbetar med fertilitet men jag valde att göra det där jag varit på gynundersökning tidigare och vid det tillfället kändes det bra. Känslorna och tankarna kring det här första besöket har varit och är många. Jag har pendlat mellan förtvivlan och förhoppning sedan jag bokade besöket och din pappa likaså. Vi är rädda för vilket besked vi kommer få, även om vi såklart vill veta om något faktiskt är fel så att vi kan göra någonting åt det. Om det nu är så att vi inte kan få dig biologiskt behöver vi börja adoptionsresan så fort som möjligt. Men en sak i taget, som jag har så svårt för... Imorgon är första mötet som kommer innebära samtal om vår bakgrund och en undersökning med eventuellt ultraljud för mig. Idag spenderar i tysta i våra egna tankar, din pappa skriver på sin jobbansökan och imorgon kan inte komma fort nog. En sak mindre som befinner sig i ett ingenmansland utan faktiskt är påbörjat. Vår resa mot lilla du blev krokigare än vi hade tänkt oss, men vi är på väg åt rätt håll det är jag säker på. Och under tiden drömmer jag om barnrum på Pinterest.
 
/Resan mot lilla du
Månad 12
Så var den här, eller ja nu är vi mitt i den, månad 12. Försöker hitta orden, inte försköna men ändå inte fastna i allt det där som gör ont. Sista tiden har varit tuff, jag har haft svårt att ta mig upp från besvikelsen och sorgen. Inte kunnat skaka av mig rädslan för att någonting faktiskt är fel på oss och att vi inte kommer kunna bli gravida. Jag googlar och googlar och googlar, vilket inte är det bästa en kan göra när man redan är orolig. Än så länge så håller jag mig borta från familjelivs ökända trådar och det planerar jag att fortsätta med. Men genom diverse vårdsidor har jag ändå lyckats diagnostisera mig själv med Endometrios och fått panik över alla dessa åldersgränser som finns när det kommer till fertilitetsbehandlingar och adoption. Tillslut hade jag svårt att hitta någon form av hopp i allt det här. Så vi bestämde att nu var det dags att ta nästa steg och förhoppningsvis få svar på alla våra frågor och farhågor.
 
Den 26 januari börjar vi vår fertilitetsutredning.
 
En chans att få hjälp, en risk att få svar vi inte vill ha, men ändå ett steg i rätt riktning. Det känns spännande och skitläskigt på samma gång. Jag vet inte om jag är redo för sanningen än, vet inte hur jag kommer reagera om det faktiskt är något fysiskt fel på oss, inte heller hur jag kommer reagera om det inte är det. Det skrämmer mig, samtidigt som det här är första gången under den här resan som jag kan ta tillbaka lite kontroll, i alla fall genom att få svar på mina frågor och gå igenom alla undersökningar de vill att jag ska göra.
 
Jag vill verkligen se positivt på den här resan igen. Nej det är inte enkelt, kul eller upplyftande att försöka bli gravid i 12 månader utan att lyckas. Men om vi har otur så kan vi ha år kvar innan vi når fram till resans slut och jag vill hitta tillbaka till hoppet. Hitta tillbaka till lyckan och se allt som faktiskt är bra i vårt liv. Visst, just nu är det inte mycket som är som det "ska" och vi vet inte ens var vi kommer bo om 6 månader. Men det är ju också det som är fantastiskt med livet, förändring, utveckling och äventyren vi skapar tillsammans. Och jag vet att vi klarar allting så länge som vi möter det tillsammans han och jag. Det här året ska bli annorlunda, förhoppningsvis avslutar vi året med en bebis i vår framtid, men oavsett så ska vi minnas 2015 som ett lyckligare år. Ett år vi mötte alla svårigheter tillsammans och med kärlek.
 
Jag Dig och lilla Du, ALLTID.
 
 
 
2015 och den 11:e månaden
Nytt år och slutet på den 11:e månaden. Vi firade nyår hemma bara vi, god mat, sällskapsspel och tolvslaget i mjukiskläder ihopkurade med varandra i soffan. Jag har inga löften men vi pratade om förhoppningar.
 
Våra förhoppningar på 2015:
Barn
Nytt jobb
Hus
Ny stad
Mer av det som gör oss lyckliga
Våga lita på vår förmåga
 
2015 ska till skillnad från 2014 gå i positiv riktning.